Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2011 15:15 - Русия капитулира през Студената война поради липсата на лазерно оръжие
Автор: sovietsojuz Категория: Политика   
Прочетен: 4979 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В периода на надпреварата във въоръжаването САЩ създават мощни лазерни оръжия.
Например стационарната лазерна установка "Огнен бараж", която е част от системата за ПРО и програмата "Звездни войни".
Това е лазер с голяма мощност, която  може да унищожава бойните глави на стратегическите ракети въпреки термозащитното им покритие. Педвиден е за прехващане на бойни глави и на вражески спътници над американска територия.
На насочващото устроиство на лазерния лъч на "Огнен бараж" прилича на голям телескоп.
Недостатък на установката е, че не може да прихваща нисколетящите ракети като крилатите. Балистични ракети с по-малък обсег и по-ниска траектория пунати например от атомни подводни близо до бреговете на САЩ също са проблемни за нея.
Този нетостък се компенсира, обаче с използването огледала монтирани на спътници. Те отразяват лъча обратно на земята и така "Огнен бараж" може да поразвава не само ракети в полет, но и всякакви други цели в т.ч. ракетните площадки. "Огнен бараж" може да се нанесе изненадващ първи обезоръжаващ удар.
Не случайно руснаците създадоха мобилни ракетни установки като "Топол". При американското космическо превъзходство унищожаването на стациониран ядрен арсенал не е проблем.
САЩ съдават и лазерни оръжия с по-малка мощност до ок.100МВт, които са мобилни. Например монтират ги на големи камиони. Ремаркета от типа на ТИРовете.
По-големи оперативни възможности имат лазерите монтирани на самолети. Те са с тегло ок. 100т общо с горивото. Монтират ги на самолети Бойнг. Предимството им, че могат да прехващат нисколетящи крилати ракети или да порязяват сухопътната техника и жива сила на противника. Обсегът им по наземни цели е до 200км. По отношение на космически цели имат по-голям обсег от наземните лазери.

Така територията на САЩ е защитена от руските ракети. Уязвима е само Европа за ракетите с малък и среден обсег и крилатите ракети. Именно срещу тях САЩ искат за изградят ПРО със зенитни ракети, които ще са ефективни  в този случай, а и САЩ няма да изнасят драгоценните си лазерно оръжия в други страни, които магат да ги откраднат или присвоят в случай на разваляне на политическите отношенията.

Пълната капитулация на СССР е капитулация пред превъзходството на американското оръжие. Руснаците не само ликвидираха комунизма. Те ликвидираха промишлеността и икономиката си, тоест Русия капитулира втори път. Този път като капиталистиска страна, тъй като политиката на смазване на индустрията не бе задължителна за строежа на капитализма. Китай направи реформи които го изведоха на челно място в световната икономика. В същото време Русия ликвидира всичко, което има не направи усилия за модернизация и адекватно икономическо развитие. Превръна се в страна от Третия свят износител на суровини и вносител на западна промишлена продукция. тази капитулаци пред западния капитал, завладяването от западния капитал не е случайно. Руснаците се предадоха и дават на Запада всичко, което той би могъл сам да си вземе с една война.

Руските учени и инженери очевидно не са успели да съдзадат мощни лазери като американските. Това обяснява, защо руснаците капитулираха толкова лесно. Докато САЩ имат лазери и ги показват. Руснаците нямат никакво мощно лазерно оръжие.

Легендата за супероръжието ползвано през 1969г срещу Китай е измислица на съветската пропагандата. Истината е, че руснаците отблъснали китайците с масиран артилерийски огън.
Потвърждение за това е, че след сблъсъка в остров Дамаский китайците предприемат още една провокация срещу СССР в района на Казахската ССР в района на височината Каменная до езерото Жаланшкол. Не прилича да са били уплашени от изфантазираното от пропагандата на СССР лазерно оръжие.

А през 90-те години на ХХ век Даманский и редица спорни територии са предадани на Китай доброволно от Русия. Не прилича на страна, която има фантастични оръжия.

Фактът, че Китай не капитулира пред американското оръжейно превъзходство, потвърдава наличието на аналогични китайски оръжия. Китайците за разлика от Русия са чвно са успели да създадат мощни лазерни оръжия за противоракетна и противоспътникова отбрана, подобно на САЩ. Освен това с лазерните оръжия могат да поразяват и други цели. Така че китайците не се боят от американските оръжия, те си имат свои.
Руснаците обаче нямат, тъй като умряха от страх пред американците и още ги е страх. Отстъпват и предват всичко, което Запада поиска, като собствената си промишленост например.








Тагове:   оръжие,   лазер,   Русия,   СССР,   лазерно,   лазери,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sovietsojuz
Категория: Политика
Прочетен: 184848
Постинги: 75
Коментари: 2
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930