Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2011 09:17 - гравитомагнитен двигател за космически кораби
Автор: sovietsojuz Категория: Технологии   
Прочетен: 4281 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.10.2011 15:54


Oтговор на въпроса за гравитомагнитни космически двигатели.
http://zahariada.blog.bg/technology/2011/04/21/iran-shte-praviat-quot-letiashti-chinii-quot.733479
за да се преодолее пространството като заобиколим естественото ограничение на скоростта на космическите кораби до тази на светлината е нужно то да се изкриви  и те за минат през изкривеното пространство, което е по-кратък път.
Изкривяването на пространството става с помощта на гравитомагнитно поле - гравитационно поле, което се създава от движеща се, тук въртяща се маса/енергия.
За да се получи изкривяване на пространството са нужни големи скорост на въртящата се маса/енергия и енергия.
Някои физици предлагат кръгов поток от заредени частици в нещо като ускорител.
Предлагания тип двигатели с въртящ се поток заредени частици, обаче има следните проблеми за осъществяване.
За постигане на високи енергии обикновено са нужни големи и тежки ускорители.
Йонните гравитомагнитни двигатели ускорители са с малка плътност на веществото-заредените частици, които ускоряват. Това се дължи и на отблъскването между едноименните  заряди и на проблемите с натрупването на големи заряди в ускорителя.
За това този тип устройства не могат да се превърнат в гравитомагнитни двигатели.
Плазмените гравитомагнитни двигатели ускорители - устройството им е подобно на термоядрените експериментални установки от типа стелатор и токамак с тороиден плазмен поток, а проектантите им дори предлагат комбинирано използване като термоядрен реактор и плазмен гравитомагнитен двигател. Те работят с плазма и за това могат да работят с по-високи плътности на веществото. Но имат сериозен недостатък. Докато йонните установки могат да ускоряват частиците до скорости близки до светлинната, то плазмените не могат да ускорят плазмата до релавистични скорости. Това не е в техническите им възможности. Ускоряването на плазмата е различно от това на заредените частици или йони, за това плазмата не може да ускори до толкова високи скорости, дори в най-добрите електромагнитни установки.
Остават светлинните гравитомагнитни двигатели, които използват оптични системи с обикалящи в кръг светлинни лъчи. Те могат да концентрират голямо количество светлинна енергия. А и скоростта й е светлинна.
Източник на светлинна енергия за захранването им са мощни лазери.
Така светлинните гравитомагнитни двигатели са най-перспективните и могат да постигнат целта - изкривяване на пространството за космически полети до други звезди.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sovietsojuz
Категория: Политика
Прочетен: 183675
Постинги: 75
Коментари: 2
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031