Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2011 16:24 - Термоядрената енергия е блъф. Само свободната енергия е решение на енергийните проблеми на бъдещето.
Автор: sovietsojuz Категория: Технологии   
Прочетен: 1034 Коментари: 0 Гласове:
1Лъжат ни, че може да се създаде термоядрен реактор и това ще реши енергийният проблем на бъдещето. Това е измама, която отклонява търсенето на решение на енергийния проблем в погрешна посока.

Термоядрените реактори губят повече енергия отколкото получават. Това е, защото термоядрената реакция протича при изключително висока температура. При бързата реакция, термоядрения взрив изстиването на реагиращото вещество е малко, защото загубите на топлина са малки. Реакцията протича мигновено и то няма време да изстине. При бавната постепенна реакция загубите на топлина са големи, тъй като силно нагрятата плазма излъчва топлина. Така КПД на реактора пада и той гълта повече енергия за нагряване, от колкото се получава от реакцията.
Бавна реакция може да протича само при голямо количество вещество като в звездите, където в голямата маса загубите на енергия са по-малки от получената при реакцията енергия.
Така термодинамика показва, че термоядрен реактор не може да се направи.
Освен това от термоядрените бомби е известно, че ефективността на термоядрената реакция се увеличава с количеството на реагиращото вещество. При по-големите бомби се получава повече топлинна енергия и по малко радиация. Колкото по-малко е количеството на реагиращото вещество толкова повече радиация се освобождава и топлината е по-малко. Просто при по-малко реагиращо вещество много от получените при реакцията частици не реагират с други поради малкото количество и се губят в околната среда като радиация. Това се използва за направата на неутронни бомби.
При по-голямо количество тези частици влизат в реакция и КПД на термоядрената реакция се увеличава.
Това означава, че и проектите да термоядрен реактор с микро взривове запалвани от лазер или електронен сноп са измама. Тъй като при тези микро взривове ще се получат неутрони, радиация и твърде малко топлина. Забележете тези микро взривове са много по-малки от неутронната бомба, която е с нисък КПД. Така че, физиците много добре знаят, че такъв реактор не може да се получи.
Блъфът термоядрена енергия поглъща големи средства за финансиране на фалшивите термоядрени проекти. Той се поддържа от енергийните монополи, които целят отклонява и заблуждаване на хората с празна надежда за бъдещо решение на енергийния проблем с термоядрена енергия и отклоняват търсения на решение от свободната енергия, която е единственото решение на проблема.

Уравнението на Шрьодингер показва, че квантите в ограничено пространство имат минимално ниво енергия.
Те не могат да имат произволни стойности на енергията, а само определени нива на енергия. Енергийно ниво или състояние със стойност 0 на енергията е невъзможно. Квантът има минимално енергийно ниво, по-ниски стойности на енергията са невъзможни.

Ако в ограничено пространство попадне квант с енергия по-ниска от минималното ниво на кванта за съответното пространство, тя се увеличава автоматично до минималното ниво енергия, тъй като по-ниски стойности на енергията са невъзможни.
От гледна точка на Принципа на неопределеността на Хайзенберг се увеличава неопределеността на импулса на кванта за сметка на намаляването на пространствената му неопределеност, неопределеността на местоположението или координатите.

Ако квантът е фотон, електромагнитна вълна, можем в спектъра на радиовълните да получим свободна енергия на този принцип.
Например в плътно затворена метална кутия се излъчват радиовълни от подходяща антена вътре в кутията. Размерите на кутията са по-малки от половината дължина на вълната, полувълната. Те не могат да преминат извън стените, отразяват се от тях и са затворени в ограничено пространство.
Тогава енергията им се увеличава от само себе си  до минималното ниво на енергията на фотоните, електромагнитните кванти за размера на кутията, тъй като тя е по-ниска от него при тяхното излъчване. (E=hv, v - честота, h - константа на Планк, Е - енергия на кванта)
Квантите с увеличена енергия и честота съответно се приемат от друга или други подходящи антени разположени в кутията. След това получения високочестотен ток се изправя с токоизправител. Така вече може да се използва за битови и промишлени нужди.


Това може да е било вече реализирано:

“С подкрепата на компаниите Pierce-Arrow Co. and General Electric през 1931 Тесла свалил бензиновия двигател от новият автомобил на фирмата "Pierce-Arrow" и го заменил със стандартен електромотор  без нито един от традиционно известните външни източници да захранване.

После купил от местния магазин за радиочасти 12 електронни лампи, няколко проводника, шепа резистори и събрал всичките тези придобивки в кутия с дължина 60 см, ширина 30 см и височина 15 см с две стърчащи навън пръчки с дължина 7,5 см. Закрепвайки кутийката зад седалката на шофьора, той издърпал пръчките и обявил: “Сега имаме енергия”. След това той карал колата една седмица със скорост до 150 км/ч.

Тъй като двигателят в колата бил без  батерии, тук възниква въпросът – откъде взема енергия? Тесла отговарял: “От етера около нас”. Хората не му повярвали и започнали да говорят лошо за него.

Това разсърдило Тесла, той свалил тайнствената кутия от транспортното средство и се върнал в лабораторията си в Ню-Йорк. Тайната му си отишла заедно с него!"

Предполага се, че кутията на Тесла(същата коятo монтирал в електромобила си) е съдържала осцилатор свързан с диполна антена, която излъчвала вълни, на които полувълната/половината им дължина е по-дълга от самата кутия. Те се отразявали от стените й(метални, но може и с мрежа от проводници - отражателна решетка) и се скъсявали  по квантовата механика и енергията им се увеличава( до Минималната енергия на кванта - вълна-частица в ограничено пространство, по-ниски стойности на енергията от нея са невъзможни - уравнение на Шрьодингер - минимална възможна стойност на енергията на кванта!) заедно със честотата и са се приемали от друга антена за увеличената честота, където се е получавал високочестотен ток, който може да cе изправя с токоизправител. Това може да се обясни и с принципа на неопределеност на Хайзенберг като при увеличаването на пространствената определеност  c намаляването на пространството, в което е ограничена вълната частица, се увеличава пропорционално импулса й и съответно енергията й.

За конкретната схема може само да се гадае.

Може да се предположи, че е използвал рамкова/диполна антена свързана с двулампови осцилатори за 2,2-3м вълни(ок.100 МХц) синхронизирани вероятно с индуктивна връзка(или един осцилатор, а останалите лампи служели за усилване) - съответна дължина на антената 1,1-1,5м, поради правоъгълните очертания на кутията и по-висока ефективност. Вълните са се скъсявали до 30см (ширина на затвореното пространство 15см - 1/2 дължина на вълната) приемните антени/диполи са били с дължина 15см - предполага се, че за повишаване ефективността е използвал няколко приемни антени!
 За пояснение в двуламповият осцилатор няма кондензатори - замества го капацитетът м/у електродите на електронната лампа.
Днешните полупроводникови прибори - транзистори предлагат и по-добри възможности от някогашните лампи.

 Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sovietsojuz
Категория: Политика
Прочетен: 153921
Постинги: 75
Коментари: 2
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031